Peletiranje bio mase - Peletiranje drvnog ostatka

Peletiranje bio mase - Peletiranje drvnog ostatka

Energetska kriza sedamdesetih prošlog stoljeća potakla je pitanje o obnovljivim izvorima sirovine. Tako je počelo značajnije istraživanje i proizvodnja drvenih peleta.

Drveni peleti se proizvode iz usitnjenog drva i piljevine bez ikakvog veziva, valjkastog su oblika promjera od 6-8 mm i duljine do 30 mm. Proizvodi se pomoću peletirki u kojima se pod velikim pritiskom drvena piljevina protiskuje kroz valjkaste otvore na matrici, uz pomoć trenja i velikog pritiska dolazi do povećanja temperature drveta i procesa prirodnog lijepljenja. Imaju nizak postotak vlage do 10% što ih čini visoko energetski učinkovitima.

Koriste se u pećima za grijanje, u tvornicama i za proizvodnju električne energije. Peleti spadaju u obnovljive izvore energije i prilikom izgaranja ne proizvode se staklenički plinovi, kao takav znatno manje onečišćuje zrak i okoliš od ostalih energenata.

Linija za proizvodnju drvenih peleta: kapacitet od 300 kg/h do 6.000 kg/h po preši.

Primjeri tehnološke linije:

Proizvod je stješten kroz kalup pomoću rotirajućih valjaka i formiran u neprekidno vlakno koje sjeku rotirajući noževi na željenu dužinu. Zahtjevi za optimalnim procesom je kontinuirano dodavanje sirovine u prešu i homogeniziranje materijala. Unutrašnja površina prešanja mora biti maksimalno velika, osnovna potreba kada material mijenja oblik jer piljevina s 150 kg/m3 prelazi u pelet gustoće 650 kg/m3. Nadalje potrebe u drvnoj industriji su mašine robusne konstrukcije i visoka upotrebljivost tehnološke linije.

Velik promjer i manja brzina okretaja doprinosi većoj održivosti!

Zadovoljavamo vrhunsku kvalitetu! Visoko kvalitetan pelet, rjeđe servisiranje i brzo mjenjanje matrice osigurava Vam produktivnost i ekonomičnost Vašeg postrojenja

Nosimo se s visokim zahtjevima u kvaliteti! Masivna konstrukcija, Rjeđe potrebe servisiranja, manji troškovi – ponavlja se 2 x rjeđe potrebe servisiranja.

Idi na Vrh